Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Verzekeringen voor uw bedrijf zijn natuurlijk bedoeld om ieder mogelijk risico voor uw bedrijf te dekken. Welke dekkingen u nodig heeft zijn afhankelijk van uw onderneming, situatie en wensen. Heeft u bijvoorbeeld personeel in dienst, levert u producten of bent u veel op de weg? Wij hebben de onderstaande verzekeringen voor u kort uitgelegd, graag vertellen wij u er meer over in een persoonlijk gesprek.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:
Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. U of uw werknemers kunnen bij een derde partij schade veroorzaken. U bent dan aansprakelijk voor de kosten van de schade dit kan logischerwijs in de papieren lopen. Neem het zekere voor het onzekere en sluit een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Hiermee bent u verzekert van de continuïteit van uw bedrijf.

Algemene aansprakelijkheid: 
De algemene aansprakelijkheidsverzekring dekt aansprakelijkheid als uw bedrijfsactiviteiten onverhoeds schade veroorzaken aan anderen.

Productaansprakelijkheid:
De Productaansprakelijkheidverzekering dekt aansprakelijkheid als een van uw producten schade veroorzaakt. Dit geldt ook voor producten die onder uw verantwoording worden geproduceerd (of in omloop zijn gebracht).

Werkgeversaansprakelijkheid:
De Werkgeversaansprakelijkheidverzekering dekt aansprakelijkheid als iemand schade oploopt tijdens of door werkzaamheden. Dit geldt voor uw personeel en andere personen die onder uw regie werken.

Voorbeelden van schade:

  • bedrijfsongevallen en beroepsziektes
  • ongevallen in het verkeer: te voet of met de fiets.

Milieu-aansprakelijkheid:
Als u schade veroorzaakt door plotselinge milieuverontreiniging, dan bent u standaard verzekerd voor schade aan personen. Schade aan spullen van anderen is alleen verzekerd bij luchtverontreiniging.

Beroepsaansprakelijkheid:
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvullende dekking op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten. De dekking is hierbij afgestemd op uw beroep.

Bestuurdersaansprakelijkheid: 
Als bestuurder van een rechtspersoon, zoals een onderneming, stichting of vereniging, draagt u verantwoordelijkheid. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Uw besluiten of die van uw medebestuurders kunnen verkeerd uitpakken. En u kunt daarvoor persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Dat betekent dat schade verhaald kan worden op uw privévermogen. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt u zich tegen deze aansprakelijkheid, zodat uw privévermogen buiten schot blijft.